Den årliga ventilationskontrollen

Att ha hand om ventilationen, och kontrollera den som det egentligen är meningen att jag ska göra några gånger om året gör jag inte, för jag har glömt hur man gör. Har nu övergått till att ringa hit personal som kan göra det åt mig, ventilationskontrollen. Det kommer hantverkare från Söderströms Ventilation & Bygg i Tyresö som gör en kontroll och så åker de iväg igen. Hittills har det aldrig varit några problem med värmen eller ventilationssystemet men jag antar att det fortfarande är bra att kolla upp det. Jobbigt om det slutar fungera och desto längre tiden går desto större blir risken för att den ska sluta att fungera.

Vissa av er tycker säkert att det låter väldigt onödigt att lägga ner pengar på att anlita en firma som Söderströms Ventilation & Bygg i Tyresö att komma över för att göra en enkel kontroll av värmesystemet när det likväl är något som jag kan göra själv. Det är dock inte så farligt dyrt, det kostar lite men inte alls så farligt mycket och det är ingen kostnad som märks i det stora hela. Sen skulle jag väl egentligen kunna från hantverkarna hur man gör kontrollen nästa gång de är här så att jag kan göra den själv sen. Men jag har nog blivit för van och lite för bekväm för att jag ska vilja göra den själv nu. Överlåter det mycket hellre till några andra istället, jag menar det är lite för tråkigt det här med att ta hjälp med bara vissa av sakerna och inte med de andra. Varför inte få hjälp med samtliga delar när man ändå håller på liksom.